En schyst fika i nationens trädgård

Det är främst unga studenter men även en och annan mamma med barnvagn slår sig ned i trädgården på Västgöta nation för en lördagsfika. Hemlagade pajer är Västgötas specialitet.

Smörgåsarna och kakorna på Västgöta får bra betyg av Elin Pettersson och Pär Sällström.

Smörgåsarna och kakorna på Västgöta får bra betyg av Elin Pettersson och Pär Sällström.

Foto: Jörgen Hagelqvist

Uppsala2007-09-06 00:00
- Våra pajer med ädelost, skinka och spenat tillhör nog våra specialiteter. Vi lagar mat och bakar kakorna själva, berättar Arijeta Makolli innanför Västgötadisken.
När vädret är fint samlas gästerna ute i trädgården, ibland är det väldigt mycket folk. Det beror på vädret.
Ute bland borden hittar vi Katarina Andersson från Snärkes och Linda Jönsson från Norrlands, dietist respektive folkhälsovetare.
De har nyss smakat på en ost- och skinkmacka för 25 spänn.
- Det är jättebilligt. Skulle jag köpa den på stan kostar den säkert 40 kronor, säger Katarina Andersson.

Med tanke på era yrkesval blir det väl inga söta kakor på det här stället?
- Jodå, jag äter kladdkakor ibland, men det får inte bli för ofta, säger, Linda Jönsson.
Det här är andra gången den här sommaren som de fikar eller lunchar tillsammans på Västgöta. De gillar trädgården, lite undanskymd men ändå centralt.

Vad pratar ni om? Det stundande kvällsäventyret?
­ -Nej, faktiskt inte. Vi pratar om hur det var i går, om det var roligt eller så.

Och det var det?
- Ha, ha, ha.
En bit bort sitter Elin Petterson och Pär Sällström. Här är det kladdkakor och annat gott som gäller.
- Jag brukar gå hit ganska ofta, det är väldigt bra på Västgöta, säger Elin Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om