När UNT når henne under lördagseftermiddagen sitter hon i en taxi på väg mot Stockholm. Hon är på väg till Adlibris butik där den officiella releasen för hennes bok hålls. Där ska hon signera böcker medan det bjuds på champagne och tilltugg på recept från hennes bok.
På sistone har det blivit skytteltrafik mellan hennes hem i Uppsala och huvudstaden, och det ser inte ut att sakta något ner i den närmsta framtiden.
Har du hunnit smälta allt sedan sista programmet gick?
– De här dagarna har varit intensiva. Boken släpptes direkt efter att programmet var slut och bara dagen efter var jag med i TV4:s morgonprogram och lagade mat. Jag börjar mer och mer inse vad som hänt och det känns helt fantastiskt, säger Catarina König.
– Det här livet – det är något jag har drömt om sedan jag var liten. Jag älskar inspelningarna, tycker det är jättekul och hoppas på att få göra det mer.
Har du hunnit arbeta något i din butik på sistone?
– Nej, det har bara varit fokus på detta. Det har varit två vändor per dag till Stockholm för att träffa journalister om boken och faktiskt träffa journalister på tidningar som jag själv köper! Planerna fortsätter hela vägen fram till sommaren.
Hur ser framtiden ut för butiken?
– Jag har redan varit borta hela hösten, så någon annan har skött jobbet. Jag kommer fortfarande göra inköpet två till fyra gånger per år, men utöver det tänker jag bara jobba med mat.
– Det känns som att jag har tagit ett första steg in i matvärlden, och några steg till tänker jag ta.
Kommer folk fram och gratulerar dig på gatan?
– Ja, de gör verkligen det! Det är så härligt att folk vågar det.
– Flera företag har också kontaktat mig och vill ha mig som ansikte utåt. Men jag är rädd om vad jag tar mig an och tänker inte välja vad som helst.
LÄS MER: Hundratals UNT-läsare har gratulerat Catarina König - här tackar hon läsarna
Känner du dig som en kändiskock nu?
– Haha, en ny sådan kanske. En nyfödd.