– Det är troligt att elever och lärare blev sjuka av den vegetariska maten. Vi vet att de som blev sjuka åt vegetarisk biff och glasnudlar men uppgifterna om vad de tog av det som fanns på salladsbordet var bristfälliga och det gör det svårt att exakt avgöra vilket livsmedel som kan ha orsakat insjuknandet, säger Maria Wegscheider, livsmedelinspektör i Uppsala kommun.
LÄS MER: Elever sjuka efter skollunch
Särskilda prover togs på glasnudlar och vegetarisk biff. Det var två av de rätter som de insjuknade eleverna ätit.
– I just den maten som vi tog prov på var resultaten tillfredsställande, säger Maria Wegscheider.
Av de enkäter och uppgifter som miljöförvaltningen fick in framkom att 30 personer blev sjuka. Av dessa hade 29 personer ätit vegetarisk mat. De flesta blev illamående, fick ont i magen och diaréer. Enstaka personer kräktes också
Marie Berglund, verksamhetschef Wiks slott och konferens uppger att alla elever informerats om provsvaren.
– Vi har nu storstädat köket, gått igenom kylar och hygienrutiner samt uppmanat eleverna att gå igenom sina egna kök, allt för att vi ska känna oss trygga, säger hon.