Det säger Torbjörn Björlund, ledamot i Uppsala kommunfullmäktige. Han har sedan ett år varit involverad i den konfliktlösning som pågått mellan Therese Rhann och flera andra personer.
– Hon har blivit trakasserad och utsatt för ryktesspridning av vissa personer. Men det handlar om en konflikt på distriktsnivå, säger han.
Till UNT säger Therese Rhann, som tidigare varit ordförande i distriktsstyrelsen att det finns "en kultur av mobbning och trakasserier där medlemmar sitter och ringer runt och baktalar andra och där personkonflikter förlamar det politiska arbetet".
– Hon kan med viss rätt känna sig mobbad och trakasserad. Men det är inte kopplat till kulturen inom Vänsterpartiet. Därför är det olyckligt att hon drar så stora växlar på konflikten och blir politisk vilde i kommunfullmäktige i Uppsala. Där finns ingen konflikt, säger Torbjörn Björlund.
Hans bild bekräftas av den rundringning som UNT gjort bland V:s ledamöter i fullmäktige. Ingen av dem som svarat säger sig känna till att partiet skulle ha en kultur av mobbning och trakasserier.
– Hon har rätt till sin berättelse. Men jag delar inte den bild hon ger av partiet, säger fullmäktigeledamoten Hanna Victoria Mörk.
Enligt ledamöterna Ingela Erkelius och Karolin Lundström har partiet lagt ned mycket jobb för att lösa konflikten.
– Jag har varit verksam flera decennier inom Vänsterpartiet. Jag känner inte igen mig alls, säger Karolin Lundström.
Torbjörn Björlund och nuvarande distriktsordförande Per Markus Risman har försökt lösa konflikten genom samtal med de inblandade, utan att lyckas.
– Men vi fortsätter att jobba med att klargöra vad som sagts och inte sagts och vad som är påhittat, säger Torbjörn Björlund.
Vad har man konkret sagt om Therese Rhann?
– Det vill jag inte gå in på. Men man har spridit rykten om henne politiskt och personligt. Det är smutsigt och ovärdigt. För Therese Rhann har det lett till att folk tappat förtroendet för henne och det jobb hon utfört. Det har minskat hennes chanser att nå de positioner hon velat ha.
Är ryktesspridarna kvar i partiet?
– Ja. Det handlar om en klassisk personkonflikt som vi vill lösa. Det finns säkert de som har haft egna intressen med i spelet. Vissa pratar för mycket. Nu är det viktigt att vi är öppna utåt så vi inte blir stämplade som ett mobbningsparti, säger Torbjörn Björlund.