Den aktuella lokalen byggs i skrivande stund om från sportaffär till restaurang och ligger mitt emot biografen Royal på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala.
– Vi hoppas kunna öppna i slutet av april eller senast i maj. Det blir under senvåren i alla fall, säger Moa Karlsson, operativ chef för TGI Fridays i Sverige.
Trots tuffa tider ekonomiskt för såväl individ som samhälle tror bolaget på projektet.
– Det finns självklart en oro, men det går inte att bromsa i uppförsbacke. Och när vi fick det här fina läget var det dumt att ducka, säger Moa Karlsson.
Sedan tidigare finns restaurangkedjan i Stockholm, Malmö och Täby. Filialen i Uppsala blir bolagets femte totalt.
– Vi tror jättemycket på Uppsala på grund av storleken på staden. Vi tror att vi har något att erbjuda såväl studenter när det kommer till utelivet som till barnfamiljer då vi är en barnvänlig restaurang, säger Moa Karlsson.
Att öppna restaurang kan te sig som en dålig idé i svåra ekonomiska tider. Men det beror helt på vilka lokala förutsättningar som finns, uppger besöksnäringens branschorganisation.
– Generellt sett är det tufft nu med ökade priser på råvaror, skenande elpriser, hyreshöjningar och höjd skatt på alkohol. Dessutom införs en höjning av arbetsgivaravgifter för unga den första april som kommer så hårt mot branschen, säger Thomas Jakobsson, chefsekonom på Visita till UNT.
– På den totala nivån kan man tänka sig att det stänger fler än det öppnar.
Stadshandeln i Uppsala står sig relativt stadigt i jämförelse med andra städer. Siffror från Uppsala Citysamverkan visar att man fått en hyfsad start på 2023 när det kommer till flödessiffror.
– Det finns en otroligt bra bredd här. Jämför man med Stockholm, Malmö och Göteborg har vi många boenden nära stadskärnan vilket stabiliserar handeln och konsumtionen i centrala stan, säger Lisa Thörn, vd på Uppsala city.
Tror du att det är en bra idé att öppna en restaurang i dessa tider?
– Det kommer att bli en utmaning. Men samtidigt kan vi konstatera att behovet av att träffas och umgås ute på stan inte är mättat i Uppsala, säger Lisa Thörn och uppger att fler etableringar kan vara på gång under året.
Förutom själva lokalen i sig kommer TGI Fridays även att plocka fram verktygslådan för ett särskilt projekt.
– Vi kommer att bygga en stor lounge-del ut mot bion, säger Moa Karlsson.