– Ja jag tänkte naturligtvis på vår egen domkyrka, att detta är det värsta som kan hända och inte får hände, säger hon.
Notre Dame var under renovering när branden som tros ha startat på en vind strax före klockan 19 på måndagen bröt ut. Även Domkyrkan i Uppsala är under renovering men kyrkohedern menar att stora försiktighetsåtgärder har vidtagits för att eldsäkra arbetet. Ny personal hos brandförsvaret besöker kyrkan för att få en uppfattning om hur det ser ut, kontinuerliga samtal om brandsäkerheten förs även med dem och under renoveringarna av tornen så kommer inga, så kallade, "heta arbeten" att utföras.
– Nu när vi ska restaurera tornen så är säkerheten i fokus. Både brandskyddsmässigt men också för de som arbetar med bygget. Inga risker ska tas, säger Annica Anderbrant.
Det senaste besöket som Annica Anderbrant gjorde till katedralen Notre Dame var när hon, för några år sedan, deltog i en gudstjänst i samband med första advent.
– Det var en väldigt speciell tid. Vi var med och tände ljus. Jag är ju inte så duktig på franska men associerade till adventsljuset. Väldigt många var samlade från både innerstad och landsbygd.
Att de som besökt Notre Dame under en kyrklig högtid blir berörda är tydligt när kyrkohedern berättar om sin upplevelse. För alla religiösa som ska fira påsk är detta en tragedi menar hon.
– Man blir djupt berörd och ledsen. Sen är det ju så otroligt beklagligt att det är just denna veckan. Jag kan tänka mig att de hade flera påskgudstjänster på gång. Det är som värsta långfredan nu.
– Jag tackar Gud att inga människor har kommit till skada. Om man jämför med andra katastrofer. En människa är ju också en katedral.