Beskedet: Detta döljer sig bakom planket i gallerian

Just nu är det ett anonymt plank på platsen där det funnits en mängd med kaféer genom åren. I februari flyttar Edesias deli in i S:t Per-gallerian med ett koncept som ska påminna om New York.

Anton Derblom och Rickard Karlsson som i dag driver Rosendal Ost och chark ska tillsammans med David Liambi som har restaurangen Taquesitoz öppna delibutik S:t Per gallerian.

Anton Derblom och Rickard Karlsson som i dag driver Rosendal Ost och chark ska tillsammans med David Liambi som har restaurangen Taquesitoz öppna delibutik S:t Per gallerian.

Foto: Kjell Sjöberg

Uppsala2024-12-04 20:00

Butiken har som namnet antyder fokus på delikatesser och i synnerhet ostar, kallskuret, mackor och sallader.

Bakom planerna står Anton Derblom och Rickard Karlsson som driver Rosendal Ost och chark samt David Liambi som har den restaurangen Taquesitoz. 

undefined
Nu är det klart var det blir för verksamhet bakom det rosa planket i gallerian i S:t Per.

Varför gör ni den här satsningen?

– Vi kände att vi ville utmana oss och bredda vår verksamhet och även finnas nere på stan. Här finns ännu flera kunder samt nya kunder som vi vill nå med vårt koncept som bland annat handlar om bra råvaror, förklarar Anton Derblom.

Han förklarar att de hämtat inspiration från New York när det gäller stil, upplägg och utbud. 

– Vi vill skapa en saluhall i mindre format dit man komma och käka eller köpa med sig varor.

undefined
Snezana Oscarsson, chef för S:t Per gallerian. Hon berättar att företaget den senaste tiden fått en mängd frågor vad som döljer sig bakom det rosa staket.

Det är Skandia fastigheter som äger S:t Per-gallerian.

– Det är jätteroligt att äntligen kunna berätta vad det är som ska byggas där. Detta breddar vårt lunchutbud till nästa år och skapar en mysig mötesplats mitt i gallerian, säger Snezana Oscarsson, centrumchef, S:t Per-gallerian, Skandia Fastigheter.

Anton Derblom och Rickard Karlsson driver alltså Rosendal Ost och chark i dag. Även i Rosendal har duon expansionsplaner där de ska öppna en vinbar. 

– De planerna lever och tanken är att även den öppnar i början på nästa år. 

Vad blir det för inriktning på den?

– Det blir allt från hipstervin till mera prestigeladdade viner. Sedan kommer det nog att bli en del viner från franska Loire då min flickvän kommer därifrån, säger Anton Derblom.

undefined
Beskedet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!