Det är en glad Rafael Löfstedt som kommenterar utmärkelsen. Men så värst mycket tid för prat har han inte när UNT når honom. Han står i köket på sin andra krog, La Parilla, och jobbar för fullt.
Men han hinner berätta att det ligger mycket kunskap och engagemang bakom matkonsten på Villa Anna.
– Vi har ett team som jobbat ihop i så många år och som verkligen brinner för det här, säger han och hänvisar vidare till delägaren och köksmästare Markus Eriksson Arkevid.
Han är på väg tillbaka till Uppsala efter att ha varit på White Guidegalan på Stadshuset i Stockholm på måndagskvällen. Också han är nöjd – med tillägget att det kunde varit ännu bättre.
– Det var lite förargligt att vi inte hamnade på Mästarklasslistan över Sveriges 32 bästa krogar. Vi var bara någon poäng ifrån, säger han.
Hans recept för att bli den bästa krogen i Uppsala lyder så här:
– Vi försöker ständigt utvecklas, ett sätt är att resa runt i världen och käka på de bästa krogarna och ta intryck från dem.
Vad har gästerna att vänta sig framöver?
– Vi börjar hängmöra vårt eget kött och tänker leta upp fler lokala producenter. Vi fortsätter plocka våra egna örter.
Köttkonsumtionen minskar ju i Sverige. Vad säger du om det?
– Ja, vi parerar det genom en fortsatt satsning på hög köttkvalité. Vi ska också satsa på att utveckla våra vegetariska rätter.