De sitter två och två, rygg mot rygg. Den ena har fått en stiliserad bild i sin hand, kanske av en rutig pyramid. Sen ska hon förklara för sin kompis hur bilden ser ut, utan att säga vad den föreställer. Och kompisen ska i sin tur teckna ner det hon hör, utan att se bilden.
Det fungerar förvånansvärt väl för de flesta även om det är en ganska svår övning.
Tjejerna deltar i ett dagläger som arrangeras av Yaya Ambition i samarbete med Uppsala Stadsmission. Syftet är att stärka unga tjejers självkänsla och självledarskap. Att de ska kunna ta makten över sina egna liv.
– Under dagarna får de ta del av övningar där de får tänka till och utforska sig själva, berättar Elin Henningsson som leder lägret tillsammans med Niki Kinnunen.
En övning innehåller en röd keps – prestationskepsen – och en grön keps – lärandekepsen.
– När man har prestationskepsen på har man bara en chans, och då tänker man direkt att man kan göra fel. Med den gröna kepsen på får man flera chanser och då är det enklare att lära sig nya saker, berättar Marzia Hossaini.
– Den gör att man kanske blir mindre hård mot sig själv, säger Elin Henningsson.
Marizia Hossaini såg information om lägret på Instagram och tänkte genast att det skulle passa henne. Dessutom visade det sig att hon bor granne med Unga Station.
– Det var perfekt. Sen övertalade jag henne att komma med, ler Marzia Hossaini och nickar mot sin kompis Najma Abdirashid.
– Jag har bara varit med i dag men det är jättekul, säger Najma Abdirashid.
Varken Marzia eller Najma har någonsin testat den här typen av övningar tidigare. Nu är de ivriga att komma hem och testa på sina syskon. De ser också lägret som ett tillfälle att lära känna svenska tjejer och öva på språket.
– Allt här är helt nytt för mig, säger Marzia Hossaini, som bara har varit två år i Sverige men pratar svenska nästan obehindrat. Hon fortsätter:
– Men jag kände direkt när jag kom in i rummet att det var en sån positiv energi.
Tjejerna på lägret är mellan 15 och 19 år. Elin Henningsson är utbildad inom ledarskap och mental hälsa för unga.
– Jag kommer att ha nytta av det jag lär mig här, säger Marzia. Najma nickar instämmande.
Sen berättar Marzia att hennes dröm är att utbilda sig till läkare med fokus på kvinnokroppen.
– Jag vill hjälpa kvinnor i Afghanistan och andra länder där de inte har så bra vård för kvinnor.