Victoria Asén, Samira Karakurt, Theresa Ranhala och David Westlinder utgör gruppen som ägnar sitt projektarbete åt att få in material och förhoppningsvis också pengar till skolan i Sierra Leone. Projektet sträcker sig över hela skolåret, men första deadlinen är redan i början av november. Då åker en kontaktperson ned till landet för att leverera det som samlats in hittills.
– De behöver allt. Kläder, skolmaterial. Skolan är i princip fallfärdig, säger Victoria Asén.
Tanken att ägna projektarbetet åt just Sierra Leone föddes när gruppens mentor visade bilder från skolan för Samira Karakurt.
– Mitt hjärta slår för Afrika så när hon sade att jag kunde göra det här som projektarbete så drog jag med de andra, säger hon.
De har en dryg timme i veckan på sig att under skoltid ägna sig åt projektarbetet. Men de lägger också ned en del fritid. Just nu är arbetet fokuserat på att samla in skolmaterial åt de cirka 200 elever som går på skolan.
– Det har gått ganska bra hittills, vi har fått in 100 pennor. Det svåraste har hittills varit att få tag på block, säger Theresa Ranhala.
För att få in saker har de dels bidragit en del själva, genom att kolla vad som finns i deras hem. Men de har också satt upp affischer på skolan och tagit kontakt med företag för att se om de kan bidra med pennor, sudd och block. Någon större lycka hos företagen har gruppen däremot inte haft, mejlen man skickat har oftast ignorerats.
En del annat material har de däremot lyckats få tag på, som kläder. De har också fått 20 gamla läroböcker i engelska från en engelskalärare på Arlandagymnasiet som ska skickas med.
Men insamlingen är en stor utmaning.
– Det är svårt att fånga andras intressen, det känns som det är mycket insamlingar nu, säger Victoria Asén.
De hoppas få in så mycket som möjligt tills den 1 november, då deras kontaktperson reser ned till landet. Insamlingen tar dock inte slut där utan fortsätter hela skolåret. Gruppen har också planer på att anordna en mindre konsert för att få in pengar till skolan.
Har ni några planer på att åka dit själva?
– Vi vill, men det blir nog svårt, säger Therese Ranhala.
Någon direktkontakt med skolan som de vill hjälpa har gruppen inte utan det går via kontaktpersonen, en kvinna som tidigare arbetat på Arlandagymnasiet och själv kommer ifrån Sierra Leone.
– Hon har gjort det här tidigare så det känns rätt, säger Victoria Asén.