Grå novemberdag, vilken som helst. Barn i overaller och reflexvästar går längs en trottoar, hand i hand, tätt följda av en förskolelärare. En kvinna med rullator är på väg till den lilla matbutiken i Bandstolsvägens ena ände. Någon går förbi med en barnvagn.
Det är först när man går lite närmare det röda parkeringsgaraget utmed Hugo Alfvéns väg som det står klart att här nyligen uppstått ett hack i vardagen. Framför en av portarna vajar blåvita avspärrningsband och på ena gaveln har betongväggen färgats svart.
För 14 timmar sedan såg den här platsen annorlunda ut. Då var det en gata där bilar sattes i brand och där sten kastades mot polis och räddningstjänst. Zahra Sameti bor i området och står på torsdagsförmiddagen och kollar på avspärrningarna. Hon berättar att hon på onsdagskvällen möttes av ungdomar som barrikaderat sig på Bandstolsvägen, där de satt eld på en soffa. När hon senare tagit sig in och tittade ut genom fönstret såg hon svart rök bolma ut från parkeringshuset.
– Då ringde jag till 112 som sa att de visste om att det brann. Men trots att det var många som ringde dröjde det jättelänge innan polis, brandkår eller ambulans kom hit.
Zahra Sameti berättar att hon tycker Gottunda och Valsätra har förändrats. Att otryggheten i området har ökat de senaste åren och att hon nu är rädd för att gå ut när det är mörkt.
– Det är 100 procent otryggt. Jag vet inte vad som ska hända när jag går här när det är mörkt. När som helst kan någon komma fram och ta väskan av mig.
Flera personer i området som UNT talar med är upprörda över det faktum att det dröjde så pass lång tid innan polis och räddningstjänst kom fram till platsen på onsdagskvällen.
– En granne till mig upptäckte att en bil satts i brand på parkeringen här, säger läraren Khaled Wafai och pekar mot en parkeringsplats på Linrepevägen där tre utbrända bilvrak fortfarande står kvar.
– Han ringde till 112 och berättade att det brann. Sedan gick det fem minuter, tio minuter. Han ringde igen och igen men ingen kom. Jag tycker det är så konstigt, när man ringer och larmar men ingen dyker upp, varken brandbilar, polisbilar eller ambulans.
Vi pratar med vaktmästaren Janne Lindström. Han driver ett litet företag och ansvarar för att ta hand om grönområden i Gottsunda och Valsätra. Men i dag blir det inga vanliga arbetssysslor. Det förråd där företaget har sin gräsklippare, trimmer, lövblås och annan utrustning ligger i det parkeringshus som eldhärjades och nu har allting förvandlats till svart metallskrot.
– Det är en väldigt tung dag i dag. Det här kan bli droppen för ett litet företag som det här.
Uppgivenheten är påtaglig hos flera av de personer vi träffar. Men när vi frågar dem om vad de tror är anledningen till dessa oroligheter blir svaren olika. Shadi Al Hajeh fördömer onsdagens bränder men anser att polisens insatser som gjordes tidigare i veckan var för brutala.
– Det är självklart att polisen måste göra sitt arbete, men det måste göras på rätt sätt. Man kan inte bara storma in i lägenheter utan att ens förklara varför. När de gör så här blir ungdomarna arga. Det måste skötas snyggare.
Zahra Sameti, kvinnan som från sin balkong såg brandröken stiga från parkeringshuset, tror snarare att det handlar om att unga personer måste tvingas till arbete.
– Ansvaret ligger hos föräldrar och myndigheter. De måste göra något, någon måste ta hand om de här personerna och se till att de tvingas in i arbetslivet.
Har du någon förhoppning om att läget kommer bli bättre framöver?
– Nej, tyvärr. I går kväll kändes det helt hopplöst, när det tog så lång tid för polis och brandmän att ta sig hit. Och det är inte första gången som ingen kommit hit när vi larmat. De har lämnat oss åt vårt öde.