Dags för nytändning
Stadshotellet på Drottninggatan i Uppsala slog upp sina nyrenoverade portar i oktober 2006. Rod Norén, Ola Johnler och Johan Styf skakade liv i restaurangverksamheten i lokalerna efter ett uppehåll på 28 år. Nu tar nya krafter över rodret.
Niklas Forsman och Pehr Isaksson har putsat upp kristallkronorna på Stadshotellet.
Foto: Rolf Hamilton
- Det har varit jättestressigt ett tag, men det blir bra. Vi har inte haft tid för några större förändringar, men matsalen är nyrenoverad och har fått en äldre känsla. Foajén blir lite mer inbjudande. Sedan har vi gjort en massa småsaker som att dra om el och liknande, men det är inget som folk kommer att märka, säger Pehr Isaksson.
Vad händer med menyn?
- Vi har tänkt oss en meny med svensk, nordfransk och tysk mat. Inspirerat av de områdena och deras råvaror. Det blir till exempel ugnsbakad spädgris med kantareller och vinteräpplen och grillad havskatt med ragu på potatis och rökt sidfläsk. Man kanske kan kalla det lite tyngre mat - mer mot grädde och smör. Vi har väl inte gått på den allra smalaste varianten direkt, men gott blir det.
Vad är skillnaden jämfört med er andra krog?
- Carl Philip är lite mer modern, mer öppen och med en ljus inredning. Stadshotellet känns lite äldre om man ser till atmosfären. Vad gäller maten är det nog mer kött på stadshotellet och mer fisk på Carl Philip.
Stadshotellets förre ägare Ola Johnler går vidare med ett nytt restaurangprojekt på Övre Slottsgatan där han inom kort startar en ny kvartersrestaurang i de lokaler som tidigare rymde restaurang Rhodos. Mer om det i Fredag framöver.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!