Tanken var att restaurangen skulle öppna redan 2024, men så har det inte blivit. Anledningen är att det under renoveringen av huset på Stora Torget upptäcktes att kåken står på sankmark. För att råda bot på det problemet har fastighetsägaren tvingats stabilisera upp huset med flera stålrör.
– Det är en väldigt kostsam och tidskrävande åtgärd, men man behöver göra den, säger Pontus Frithiof.
Men nu är mycket av renoveringsarbetet klart – och Pontus Frithiof siktar på att öppna i februari 2026. Restaurangen heter La Girafe och kommer vara en av flera verksamheter i det gamla bankhuset mitt i stan. Utöver krogen kommer det att finnas en coworking-yta och flera bekvämligheter så som en privat biograf, gym och en vinkällare.
– Jag har åtminstone inte sett något liknande i Uppsala tidigare. Det här kommer vara lite mer kontinentalt, säger Pontus Frithiof.
Maten beskriver Pontus Frithiof som "fransk bistromat med en liten twist". Sedan tidigare finns det en La Girafe på Arlanda, och det har även funnits en på Kungsholmen i Stockholm. Både till prisbild och meny kommer Uppsalarestaurangen likna krogen på Arlanda, enligt Pontus Frithiof.
Tanken är att restaurangen ska servera frukost, lunch och middag. När allt är klart kommer restaurangen att sträcka sig över två våningsplan och rymma en bra bit över 100 sittande gäster.
– Allt som allt kan vi säkert få in 200 personer, och sedan har vi ju en uteservering på det. Exakt antal har vi inte bestämt än, men det är en tämligen stor restaurang.