Ingenting är beslutat och det finns sex olika alternativa förslag. Men på GUC gick ryktet snabbt på måndagen. Vid 13-tiden fick samtliga elever information från skolledningen om förslaget som kan bli verklighet från och med nästa läsår.
– Det är en jobbig känsla att inte veta om man kan gå klart här. Jag valde ju den här skolan för den undervisning som finns, säger Raphaela Lorenz som går första året på samhällsprogrammet med mediainriktning.
Siripon Khui-Iam som läser hotell- och turistprogrammmet håller med:
– Det finns ju andra skolor som har den här utbildningen, men det var den här skolan vi valde.
Lägg ner någon annan skola, men inte den här. Det är budskapet när UNT träffar elever på måndagen. Utredningen visar att både Grafiskt utbildningscenter och Lundellska skolan hotas av nedläggning. Bland elever som UNT träffar hörs idén om att låta skolan fasas ut i stället; att befintliga elever får gå klart, men att inga nya elever tas in. Men det förslaget finns inte med i tjänstemännens utredning. I stället måste eleverna vara beredda på att kanske byta skola nästa läsår. Det blir svårt, tror eleven Peiman Shams.
– Den motivation som man får här går inte att hitta på någon annan skola.
Runt ett bord i kafeterian på Lundellska skolan sitter fyra elever som precis börjat första året på ett samhällsprogram.
– Jag hoppas verkligen inte att Lundellska skolan läggs ned. Det vore sorgligt, säger Andreas Hjalmarsson.
Någon elev har startat en kampanj för att rädda skolan.
– Jag skulle aldrig vilja gå i en skola i Boländerna. Den här skolan ligger bra till, säger Andreas Hjalmarsson.
Det har bara gått veckor sedan skolstarten. Junia Henriksén som läser första året har precis kommit in i klassen och rutinerna.
– Vi hade inte valt den här skolan om vi visste att den kommer att läggas ned.
Ebba Wiberg och Linnea Kärvin går sista året och kommer aldrig att beröras av en flytt, men de tycker ändå att en nedläggning vore sorglig.
– Det är en bra skola med en härlig miljö och stämning bland alla elever, säger Linnea Kärvin.
Rolf Viberg, rektor vid Lundellska skolan, hade på måndagsförmiddagen inte hunnit informera alla elever om läget. Det fördes diskussioner om hur rätt information skulle nå ut till alla.
– Jag har informerat dem som frågat och sagt att inget beslut är taget ännu.