Charkfabrik vill bygga ut

Ulf Tillman ökar inflytandet över Andersson och Tillman Chark AB. Familjen Andersson lämnar och två nya delägare tillkommer när företaget bygger ut.

Uppsala2012-07-03 09:03

– Vi är 22 anställda på Danmarksgatan i dag och kommer nog att bli drygt 30. Det är ju roligt att det blir ett antal nya arbetstillfällen, säger Ulf Tillman.

Charkföretaget har inte haft några problem att sälja det som producerats, snarare tvärtom, och när chansen till expansion kom var det enkelt att nappa. En lokal på 750–800 kvadratmeter i fastigheten där företaget hyr blev ledig.

Sent i höst väntas inflyttningen vara klar och den utökade produktionen kan ta fart. Andersson och Tillman kommer att kunna utöka marknaden, bland annat väntas fler butiker i Stockholm sälja företagets produkter.

Företagets omsättning låg räkenskapsåret 2011/12 på 65 miljoner kronor. Den kan i framtiden komma att öka rejält.
– Inom tre år omsätter vi över 100 miljoner, spår Ulf Tillman.

När det gäller ägarskiftet har Mikael Andersson lämnat verksamheten och delägandet efter sex år. Övriga i hans familj som delägde har också lämnat. I stället har två nya ägare tillkommit: Faringe kött och slakt AB, från Huddunge by, och advokaten Ola Nordström.

Dessa tre har bildat ett holdingbolag som nu äger tre företag: Andersson och Tillman Chark AB, Faringe kött och slakt AB och Lövsta kött AB. Ulf Tillman äger drygt hälften av aktierna i holdingbolaget.
– Vi blir förhoppningsvis starkare på marknaden. Men konsumenterna märker inte någon skillnad. På det sättet är det ganska odramatiskt, säger Ulf Tillman.

FAKTA: ANDERSSON OCH TILLMAN CHARK AB

Andersson och Tillman Chark AB startades 1996 startade av kötthandlaren Christer Andersson och jordbrukaren Ulf Tillman. Christers son Mikael övertog senare faderns roll. Inriktningen är att förädla närproducerat kött för den lokala marknaden.

Mikael Andersson och Ulf Tillman fick för två år sedan ta emot priset som årets företagare i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!