Carl Philip byter ägare

Restaurang Carl Philip som dragits med stora ekonomiska problem har bytt ägare. De nya innehavarna är hemlighetsfulla men hoppas på bättre framgång.— Vi kommer göra vårt bästa för att det ska gå bra, säger Sofia Sunnerman, en av delägarna.

Exteriörbild på Carl Filip under ombyggnad

Exteriörbild på Carl Filip under ombyggnad

Foto: Gustav Stigestadh

Uppsala2010-03-08 21:04
Fönstren till restaurangen på Drottninggatan 1 b är täckta av brun papp. Innanför pågår en omfattande renovering.
Som UNT berättat tidigare undgick restaurang Carl Philip en konkurs i december. Innan dess hade bolaget Krogkorset, som drev restaurangen, blivit utmätt av Skatteverket åtta gånger. Eftersom de inte skickat in skattedeklarationer drogs F-skattsedeln in.

Sedan den 1 mars drivs restaurangen i ny regi av ägarna till Brasseri Höganäs och Biztron.
Sofia Sunnerman är en av delägarna och vill inte kommentera hur det gått för restaurangen tidigare.
— Det är inget som säger att det ska gå bättre för oss men vi ska verkligen göra vårt bästa. De tidigare ägarna har ju kämpat jättehårt men sedan har det varit lite olyckliga omständigheter som gjort att det inte gått så bra, äsger Sofia Sunnerman.

De nya ägarna vill få in en cafékänsla och kommer servera smörgåsar, kaffe och färskpressad juice från tidig morgon och à la carte till sen kväll.
— Det ska vara en mötesplats där dörren alltid är öppen. Man ska kunna komma förbi och bara äta en glass på eftermiddagen eller äta en trerättersmiddag. Det ska finnas något för hela gänget, säger Sofia Sunnerman.

Hon är hemlighetsfull när det kommer till inredningen men beskriver den som "fransk bistro möter 60-tals art deco".
— Det får bli en överaskning. Man får komma in och titta själv när det är klart, säger Sofia Sunnerman.
Det nya namnet på restaurangen blir Magnussons och de hoppas kunna öppna till bandyfinalen helgen den 19-21 mars.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!