På Landings konditori står vagnar med bullar på rad. Anita Blixt och Lina Pousette får saxa mellan dem när de ska fram bakom disken. Men vagnarna kommer att vara tömda till kvällen försäkrar de båda.
– På morgonen ringlade kön lång när kunderna laddade med fikabröd till jobbet. Nu kommer det vara rätt lugnt under dagen men sedan blir det fullt igen när folk ska hem, säger Anita Blixt.
Ann-Marie Edberg kommer ut från butiken med en påse bullar. Fem stycken har hon köpt.
– Jag ska behålla en själv. Men de andra ska jag ge till den trevliga personalen i skobutiken jag var i nyss. Där fick jag så bra hjälp, och de var så himla trevliga. Jag hoppas att de blir glada, säger Ann-Marie Edberg och fortsätter gågatan framåt.
På Güntherska hovkonditori uteservering gapar många bord tomma i morgonkylan. Några tappra gäster trotsar kylan och sitter ute. Per Fredriksson är en av dem och han har valt att avsluta sin löprunda med en kopp kaffe och kanelbulle.
– Jag har sprungit fem kilometer och tyckte att jag kunde få en kopp kaffe så här efteråt, säger han.
Hemma brukar han baka bullar emellanåt.
– När jag bakar så går de åt direkt från plåten. Det brukar inte finnas några att spara till senare, säger Per Fredriksson.
Efter en morgonpromenad har även Birgit och Göran Nyström landat vid ett bord i solen.
– Det är så härligt väder så det var skönt att avsluta promenaden med fika i solen, säger Birgit Nyström, som tycker att bullen hon nu äter är godare än de som hon själv brukar baka. Maken Göran är inte helt ense med henne.
– När de kommer direkt från plåten är de godare än de här, menar han.
Inne på Günterska bageri strömmar den gamla 40-talsschlagern "Bullfest" med sång av Sigge Fürst ur högtalarna. Anne Landing berättar om det ökade intresset för bakverk i Uppsala.
– Här i en stad full av akademiker har vi många nördar som funderar på hur de ska få till det bästa baket. De tänker på kemiska sammansättningar och temperaturer och kommer in och rådfrågar. Så bakning är verkligen något som intresserar alla typer av människor, säger Anne Landing och går in i personalrummet för att ha rast.
– Två bullar blir det nog. Eller kanske ännu fler en dag som i dag, säger hon.