Brasseri Höganäs: "Det har gått bättre än vi vågat hoppas"

Sofia Sunnerman och Henriette Tervahauta driver Brasseri Höganäs, en av tre nominerade restauranger i kategorin Årets krog i Citys krogtävling Guldkajan.

Sofia Sunnerman och Henriette Tervahauta driver Brasseri Höganäs som är en av de tre nominerade till Årets korg i tävlingen Guldkajan.

Sofia Sunnerman och Henriette Tervahauta driver Brasseri Höganäs som är en av de tre nominerade till Årets korg i tävlingen Guldkajan.

Foto: Emma Eriksson

Uppsala2010-01-15 06:00
Hur känns det att bli nominerad?
- Å, jätteroligt! säger Sofia Sunnerman.
- Ja, att få öppna en krog har ju varit vår dröm och nu sitter vi här och är nominerade. Fantastiskt! säger Henriette Tervahauta.

Ni öppnade så sent som i september. Hur har det gått?
- Mycket bättre än vi vågat hoppas på. Det har varit fullbokat varje dag sedan en kort tid efter att vi öppnade.

Oj, vad ligger bakom en sådan framgång?
- Delvis läget, här är stor genomströmning av folk. Och gästerna säger att det är avslappnat och hemtrevligt här, vilket har varit just vårt mål. Lite hemma hos-känsla sådär, säger Henriette Tervahauta.
- Vi har inte haft någon stor inredningsbudget, utan tagit det vi haft och gjort om det och också köpt mycket av inredningen på loppmarknader, säger Sofia Sunnerman.

Hade ni tidigt en tydlig idé om ­vilken slags krog ni ville skapa?
- Ja, vi har jobbat länge i branschen och tidigare när vi bodde ihop satt vi uppe ibland på nätterna och pratade om hur vår drömkrog skulle vara. Känslan, ljussättningen, menyn, lokalen ... När vi kom in i den här lokalen var det wow, precis den vi drömt om! säger Sofia Sunnerman.

Hur är Uppsalas kroggäster då?
- Kunniga, och de vet vad de vill ha! ­säger Sofia Sunnerman.
- Ja, de är ofta beresta och vet vad de gillar. Men de är också öppna för att testa nya saker, säger Henriette Tervahauta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om