Branschen välkomnar skärpta krav

Uppsala2006-06-21 01:59
- Det låter som ett jättebra förslag och kan höja nivån och statusen för branschen.
David Åström, krögare och delägare till Svenssons krogar i Uppsala är positiv till minimikrav för personal som arbetar med mat.
— Vi har några kockar som inte har den vanliga utbildningen, och därför har de hos oss fått endagsutbildning i HACCP.
Branschen ställer dock vissa frågetecken för de merkostnader som matkörkortet innebär.
— Det kan ju bli så att vi ställer som krav att de som ska arbeta hos oss måste ha genomgått utbildningen.
Även Sara Karlsson Klingberg, administrativt ansvarig vid Cajsas kök är positiv till kraven på baskompetens i livsmedelshygien.
— Det är bra att det blir tydligt vilka regler som gäller. Samtidigt blir det lite dubbla budskap eftersom det med de nya föreskrifterna som gäller sedan första januari är tydligt att det är företagarna som är ansvariga för verksamheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om