Ingrid Demmelmaier är en av tolv deltagare i lag PhysCan. Då tävlingen pågår i tolv timmar, från klockan 07 till 19, har vardera lagen en cykel som de turas om att cykla på. I den studie kring träning under cancerbehandling som PhysCan startade för ett år sedan är Ingrid Demmelmaier en av instruktörerna för styrketräningen som patienterna deltar i vid två tillfällen i veckan på Friskis och Svettis på Väderkvarnsgatan. Precis före det timslånga spinningpasset drar i gång säger hon:
– Det är roligt att kunna vara med och bidra med allt stöd man kan ge till forskningen för barn med cancer.
På de 100 cyklarna som står uppställda i lokalen sitter deltagarna från de olika lagen, plus en handfull Drop in-platser. I PhysCans spinninglag ingår läkare, instruktörer och deltagare som deltar i Spin of hope.
– Friskis och Svettis sponsrar oss med lokalerna vi använder vid styrketräningspassen, säger Karin Nordin, som är huvudansvarig forskare för studien.
Efter att Ingrid Demmelmaier tagit sig igenom det timslånga spinningspasset är hon svettig men nöjd.
– Jag har aldrig kört ett spinningpass med en sådan här stor grupp tidigare, men det var väldigt roligt.
Mannen som byter av Ingrid Demmelmaier höjer upp sadeln till lagom längd, sätter på cykeln och provtrampar. Han heter Gunnar Falkenström och var med som deltagare i studien under sex månader. Trots att han avslutat sin cancerbehandling har han fortsatt med styrketräningen. Han är positiv till den träning han fått via projektet.
– Det har varit väldigt bra. Jag hade tidigare inte sysslat med styrketräning och det är roligare att träna efter ett program med en instruktör, säger Gunnar Falkenström.