Biffen på krogen ska ursprungsmärkas

Nu ska biffen på krogen och köttfärssåsen i skolmatsalen ursprungsmärkas. Det föreslår regeringen och har gett Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram ett förslag till hur märkningen ska utformas. Redan nästa sommar kan märkningen finnas på krogmenyerna

Uppsala2006-05-11 21:05
Sedan lång tid gäller kravet att allt nötkött som säljs i livsmedelsbutiker ska ursprungsmärkas. Men nu vill jordbruks- och konsumentminister Ann-Christin Nykvist att även nötköttets ursprung redovisas på restauranger, personalmatsalar och skolbespisningar. Reglerna ska gälla oavsett om maten äts på plats eller avhämtas på till exempel en pizzeria.
David Åström, krögare och delägare i Svenssons krogar, i Uppsala, är positivt till förslaget.
- Det är väl bra att gästerna får veta varifrån köttet kommer. Jag kan inte se några nackdelar. Men kanske kan det bli så att man kommer att ha oxfilé av olika kvalitet och priser. I dag skriver vi inte ut varifrån nötkött kommer. Men det vi har just nu är från Brasilien, säger David Åström.
Sedan flera år finns märkningsregler för nötkött i på restauranger i Frankrike
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om