Bättre än en vanlig kväll
Stämningen på nyårsafton är bättre än under en vanlig krogkväll, tycker de som arrangerar nyårsfirandena på Birger Jarl och Flustret. Svårast är att se till att alla gäster får var sitt champagneglas lagom till tolvslaget.
Johan Lindh bakom bardisken på Birger Jarl.
Foto: Sven-Olof Ahlgren
- Folk bestämmer sig sent, det gör det svårare att planera. Det finns en idé om att nyår ska firas hemma hos någon, men många väntar på en inbjudan och förväntar sig att någon annan ska ordna festen åt dem. Därför blir det ett bra alternativ att komma hit, vi fixar ju allt åt våra gäster, säger Johan Lindh.
Till middagen blir det underhållning med Anette Herrmann och Micke Grahn och vid tolvslaget ett fyrverkeri vid uteserveringen. Johan Lindh säger att det är en högtidligare stämning på nyårsafton än andra kvällar.
- Folk klär upp sig och alla köper att det är en lite finare kväll. Den här dagen är viktig för många.
Tommy Isaksson, restaurangchef på Flustret, håller med.
- Nyårsfirandet är väldigt speciellt. Alla är på topp och därför ser man sällan några arga miner, säger han.
Det enda kritiska momentet är att se till att alla får sina champagneglas i tid för att skåla på tolvslaget.
- Det ska ju hällas upp runt 300 glas, så det brukar vara lite jäktigt, men vi är förberedda, säger Tommy Isaksson.
Förutom den vanliga schlagerbaren kommer tvåmannabandet 2.4.U att spela under nyårsnatten. Men när UNT besöker Flustret är det ännu lugnt och tyst. Förberedelserna i köket har börjat så smått och Nicke Pettersson drar några sista penseldrag med vitfärg på garderobsdisken och trappräcket.
Kommer färgen verkligen att hinna torka tills firandet börjar?
- Ja det är vattenbaserad färg, så det är inga konstigheter, säger Nicke Pettersson, som senare under kvällen ska byta om från målarkläderna och spela skivor för nyårsfirarna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!