– Jag kollar hela tiden om han har en ny jacka, var kommer den ifrån i så fall? Jag ser till att han har pengar och frågar om han äter maten i skolan. Om han inte ätit i skolan vill jag veta var han fick pengar till hamburgare ifrån.
Hadi står och packar upp varor i sin godisbutik i centrala Uppsala. Han är en av de föräldrar som nåddes av fredagens meddelande från polisen, där de varnade föräldrar till elever som går i femte klass och uppåt att barnen via sociala medier kan ha blivit erbjudna pengar för att begå väldigt grova brott.
Hadi vill inte medverka på bild, har egentligen inte tid att prata, men att han är orolig för sin 13-åriga son är han inte hemlig med.
– Han går till skolan och tillbaka men han får inte gå ut längre på kvällarna.
Ett kvarter längre bort står Ulrika Bylin och hennes 16-åriga dotter Thea och kollar på underkläder i en butik. Ulrika har också två söner som båda är över 25 och lever egna liv, vilket hon är tacksam över när hon försöker formulera sin oro över att det eskalerade våldet.
– Jag var så orolig för mina söner när de var tonåringar för tio år sedan. Jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara om de var tonåringar nu.
Dottern Thea berättar att hon sett hur hoten från gängen kan se ut i sitt flöde på TikTok.
– Om du inte gör det här eller det här kommer din familj råka illa ut. Jag tror inte att många föräldrar förstår hur grovt våldet och hoten är.
Polisens uppmaning till föräldrar är att prata med sina barn om "erbjudandena" att begå grova brott för pengar. Brigitte Tshibangu som nåddes av mejlet eftersom hon har en 13-årig dotter som går i högstadiet, fastnade på det där med att man ska prata med sina barn om våldserbjudanden.
– Den här varningen har stressat många föräldrar som jag varit i kontakt med. Polisen sa prata, men hur man pratar om sånt här med sina barn på rätt?
Hon tror att det ger mer när skola och föreningar pratar med barnen, vuxna som inte är mamma och pappa som barnen i tonåren är på väg att frigöra sig från.
– Självklart ska jag varna min dotter och hon går aldrig direkt hem till kompisar utan att jag har fått se henne först och sedan veta exakt vem hon går till. Men hon lyssnar bra mycket bättre på sin lärare än på mig, säger Brigitte Tshibangu.
Hon och en väninna försvinner in på Normal för att köpa schampo medan Ida Sölvin och hennes dotter Isabelle står och funderar vid sminket på H&M ett kvarter bort. Även Ida fick mejlet med varningen från polisen.
– Det var otäckt att få men bra att informationen gick ut snabbt. Jag pratar med Isabelle och med hennes 11-åriga lillebror med jämna mellanrum om att inte ta emot saker från främmande människor och sådant.
Hon upplever att oron växt de senaste månaderna.
– Jag har alltid varit en orolig förälder, men den senaste tiden tänker oftare på vad som kan hända när de tar sig hem från skolan och på kvällar.
Grundskolechefen i Uppsala Erik Ojala kommer inte att uppmana skolor att göra något speciellt efter fredagens varning.
– Det skolan alltid gör är att på mentorstid prata om aktuella saker. Finns en oro hos barnen ska skolan självklart fånga upp den, men det tillhör vårt vanliga uppdrag. Händelsen pekar också på vikten av att skola och polis fortsätter att ha ett bra samarbete.
Polisen har nu inlett en förundersökning om förberedelse till mord och en person är misstänkt.