Den 20 mars larmades räddningstjänsten om att restaurangbåten Skeppet hade kapsejat. Sedan dess har det gjorts ett antal försök att få skeppet på rätt köl igen. Under måndagen fortsatte arbetet med detta.
LÄS MER: Båtägaren: ”Jag befinner mig i chock”
När UNT befann sig på plats under måndagen pumpades vatten ut ur restaurangbåten, som fortfarande låg på sned i Fyrisån. För blotta ögat såg läget oförändrat ut för Skeppet.
LÄS MER: Här är planen för Skeppet
Roger Lindström, områdeschef på stadsbyggnadsförvaltningen, har tidigare berättat att fartygets storlek gör det svårt att lyfta det ur Fyrisån. Valet föll i stället på att utföra fysiskt arbete vid kajkanten genom att säkra upp båten med vajerspel och pumpa ut vattnet. Först när detta är genomfört kommer man återigen försöka fastställa orsaken till varför restaurangbåten började ta in vatten.
LÄS MER: Nu ställs Skeppet på rätt köl
anders.nilsson@unt.se