Bara färdiglagat på Senioren
Restaurang Senioren vid servicehuset Örnen på Kungsängsgatan stängdes under en halvtimme på tisdagen sedan miljökontoret vid en inspektion funnit att man använt köket för tillagning av mat, inte bara som mottagningskök vilket det är godkänt för.
Uppsala kommun tog över driften av Senioren i augusti förra året.
Redan då var köket godkänt bara som mottagningskök, och så användes det också enligt uppgift till UNT fram till februari i år. Då hade såväl personal som gäster funnit att den färdiglagade maten som kom var onödigt trist, och man gick över till att laga mat från grunden i Seniorens kök.
Så fortgick det också fram till fredag förra veckan då miljökontoret gjorde en flygande inspektion. Resultatet blev att Senioren stängde, men först på tisdagen.
Men stängningen ledde till att chefer från såväl äldrekontoret som från kostenheten kallades dit.
- Restaurangen kunde öppnas igen efter bara en halvtimme, och gästerna fick kassler med kokt potatis och sallad till, säger Ingrid Jansson, strateg vid äldrekontoret, som fanns med på plats i Senioren på tisdagen.
- Senioren kommer också att fortsätta hållas öppen som vanligt och erbjuda luncher till de omkring 100 gäster som brukar komma dagligen. Men nu ska köket användas som mottagningskök, och inte för tillagning, helt i enlighet med vad miljökontoret har bestämt, säger Ingrid Jansson.
I mottagningskök får potatis och ris, men inte pasta, kokas, sallad och dressing göras i ordning och smörgåsar bredas. Däremot får inte annan mat tillagas, den ska levereras från tillagningskök och kan värmas i mikrovågsugn i mottagningsköket.
UNT har sökt, men misslyckats med att nå, miljökontoret för kommentar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!