- Jag har en ambition om att någon gång i livet få kombinera konst och antikvikteter med mat och vin. Kanske genom att få driva en konceptrestaurang med antikviteter i restaurangen, där allt är till salu, säger en entusiastisk Magnus Bexhed, när vi träffar honom på Uppsala auktionskammare efter stängning.
Magnus Bexhed beskriver sig själv med ett stort engagemang i allt han gör. Det visar sig också när han hängivet visar upp auktionskammarens nya lokaler.
På första audition i Tv4:s Mästerkocken charmade han juryn med ett ankbröst men gräddkokt savoykål smaksatt med tryffel, samt stekt pancetta, smörstekta bondbönor, kantareller och portvinskokta schalottenlökar.
- Det blev en riktig Grand slam, säger han och skrattar.
När avsnitten har spelats in under hösten har Magnus samtidigt arbetat, vilket medförde många sena nätter på auktionskammaren.
- Detta resulterade även i att det kommer vara en trött Magnus som syns i rutan i kväll, säger han.
Men när han inte lagar mat i tv, går han gärna ut och äter. Det är där han finner inspiration. I Uppsala finns det särskilt två ställen han uppskattar.
¬ För att få genuint vällagad mat går jag gärna till restaurang Lingon. Ibland går jag även till Stationen, de har en ambition att leverera en känsla som jag gillar. Som helhet tror jag att Stationen har varit väldigt viktig för Uppsala som stad.
Det som lockade mest med Sveriges mästerkock var att få bidra med egen inspiration genom att få ge ut en kokbok
- Min kokbok skulle vara en bok för inspiration till att gå hela vägen för att uppnå den rätta känslan. Duka med antika föremål med modern design och använda den gamla servisen i stället för det vita enkla porslinet som är modernt i dag. För varför kan inte både tallrikarna och maten vara vackra?
Auktionskammar-vd tävlar i Mästerkocken
På onsdagskvällen tävlar vd:n för Uppsala auktionskammare, Magnus Bexhed, i Sveriges mästerkock när tävlingen börjar på allvar. Drömmen är att få kombinera antikviteter med mat.
Foto:
Magnus Bexhed¬
Ålder: 27 år
Ort: Stockholm
Yrke: Arbetat vid Uppsala auktionskammare sedan 2006, vd sedan 2011.
Bästa råd: Köp bra råvaror och glöm inte att köpa marmorerat kött med fett!
Beställer på krogen: Kokens rekommendation.
Lagar en onsdag: Smörstekt färsk fisk med kokt potatis och en god sås.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!