Under jubileumsfirandet ska bland annat ärkebiskopen Anders Wejryd, flygplatsdirektören Kjell-Åke Westin och Sigtunas kommunalråd Lars Bryntesson hålla tal. Det kommer bjudas på tilltugg och fotografier från kapellets historia kommer finnas för beskådan.
Men den här dagen råder ett stillsamt lugn i kapellet. En man faller på knä på en bönematta och tillber Allah. I en mobil med blå glaskulor bakom honom hänger en amulett med det katolska skyddshelgonet S:t Kristoffer, som sägs skydda resande.
Flygplatsprästen Unni Franck berättar att det multireligiösa inslaget har växt fram över åren. Hon har dagligen kommit i kontakt med olika religioner sedan hon började arbeta på Arlanda 2009.
– Det blir givande samtal här ibland, med ett ömsesidigt givande och tagande.
Ett av hennes starkaste minnen var när en kristen, en muslim och en jude befann sig samtidigt i det lilla kapellet intill Sky City, försjunkna i sina egna böner.
– Det var fantastiskt, vi blev tagna av stunden.
Unni Franck berättar att medvetenheten om att vara så tillgänglig som möjligt för resenärerna och personalen har ökat genom åren. Därför går hon också dagligen omkring på flygplatsen för att folk ska kunna ta kontakt med henne om de vill det.
– Det är ganska många som vill prata, och det kan vara väldigt djupgående samtal.
Verksamheten erbjuder också krisstöd vid katastrofer.
– Den största insatsen var nog vid tsunamin, men det var innan jag började jobba här.
Unni Franck finns också med vid betydligt ljusare tillfällen. Omkring 200 par om året vigs av Svenska Kyrkan på Arlanda, uppskattar hon.
– Det är väldigt roligt. Det är avskalat och enkelt här så samtalen vid vigseln får större utrymme.
I framtiden skulle hon gärna se att fler personer jobbade i kapellet.
– Jag skulle vilja att vi var ett helt team, det är bra att ha bollplank.