Årets nykomling: Oasia

Juryns motivering:"Årets friskaste fläkt svepte in i lokalerna på Drottninggatan och lämnade ­efter sig ett av stans mest väl genomförda krogkoncept. I såväl inredning som meny och drinkutbud träffar Oasia rätt. Att stället dess­utom på ett kinderägg­liknande vis ­erbjuder tre krogmiljöer i en - à la carte-matsal, ­lounge och partydansgolv - gör inte saken sämre."

Magnus Björkegren och Linus Jonsson på Oasia.

Magnus Björkegren och Linus Jonsson på Oasia.

Foto: Kattis Strömgren

Uppsala2009-02-27 00:01
Grattis, hur känns det?
- Jätteroligt! En trevlig uppskattning för all den tid vi och personalen har lagt ned, säger Linus Jonsson.

Hur kom ni på ert koncept?
- Vi gillar bägge det asiatiska köket, säger Linus Jonsson.
- Ja, men det var extremt viktigt att det inte skulle bli någon japansk minimalism, utan varmt och orientaliskt. Det hela började faktiskt med att vi ville skapa ett ställe med en särskild slags inredning och atmosfär. Och sedan dök lokalen upp, säger Magnus Björkegren.

... som väl redan var nyrenoverad, men som ni mer eller mindre blåste ut?
- Ja, i hjärtat kändes det bra men plånboksmässigt var det ju hjärndött. Men vi ville inte kompromissa, säger Magnus Björkegren.
Oasia
Adress: Drottninggatan 9.
Inriktning: Asiatisk restaurang som utöver matsalen även har lounge och dansgolv.
Öppnade: I augusti 2008, i Stadshotellets förra lokaler.
Drivs av: Magnus ­Björkegren och ­Linus Jonsson.
Antal anställda: Ca 10 heltids­anställda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om