- Det här var riktigt kul! När vi läste motiveringarna innan kunde det ju ha varit vilken av de nominerade som helst som skulle vinna, säger Markus Eriksson Arkevid, kökschef på Villa Anna.
Han låter uppriktigt förvånad trots flera vinster i bagaget, och förklarar att det har poppat upp så många bra restauranger i Uppsala de senaste åren.
Vd:n Rafael Lövstedt vill trots det ödmjukt framhålla att han tycker att de förtjänar priset, i år igen:
- Vi har haft höga ambitioner från start och det primära är att bibehålla samma standard. Vi måste kämpa för att hålla en hög kvalitet.
En sammansvetsad och integrerad personalstyrka, fräscha råvaror och höga ambitioner säger han är ingredienserna för vinnarreceptet.
Men hur ska de kunna fortsätta att toppa sig själva år efter år, undrar man ju nyfiket.
- Göra en riktigt bra biff och bea, säger Rafael Lövstedt och får hela det samlade gänget att skratta.
- Det gäller att inte stå still. De som kommer ska ha bra kväll, det är det vi jobbar efter, säger Markus Eriksson Arkevid.