John Atherton besökte Uppsala för att titta till det nya Ronald McDonald's-huset.
Atherton är från början från England, men beslutade sig för cirka 18 månader sedan att hoppa på jobbet som i Sverige efter att haft motsvarande jobb på Irland.
Atherton besökte även McDonald's-restaurangen vid Årstagatan, där UNT passade på att föra fram läsarnas egna åsikter, som UNT efterlyst under dagen.
Signaturen ”Clara” hade tidigare under förmiddagen mejlat in frågan ”skulle du kunna tänka dig att ta med dig din familj till restaurangen och äta?
– Jag har två barn som båda har jobbat på McDonald's och det har kommit hit många gånger under mina 32 år inom McDonald's, svarar John Atherton.
Signaturen ”Lotta” undrade om man kan lita på att hygienen sköts ordentligt;
– Det är en bra fråga med tanke på att vi serverar 435 000 gäster varje dag och hur stressigt de ibland kan vara. Men en sak som är säker är att hygienprocesserna är någonting man lär sig under dag ett. Både handhygien och när det gäller mat. Vi måste vara 100 procent säkra när vi serverar så många gäster.
En tidigare McDonald's-anställd under signaturen ”Conny Andersson” undrade ”Varför kvalité inte längre är ett av ledorden?”.
– Vi har en ambition om att vi servera gästerna inom fem minuter. Det är en ständig kompromiss mellan att servera fräsch mat och låta folk vänta. Maten får heller inte ligga på värmehållning mer än 10 minuter.
Signaturen ”Johan Lövström” beskriver sig själv som industridesigner med inriktning på hållbarhet och undrade därför ”om man intresserade sig för smarta tekniker för miljövänlig matlagning?”.
– Vi är väldigt intresserade. När vi bygger nya restauranger ser vi till att sätta in miljövänlig utrustning. Vi har som mål att minska våra koldioxidutsläpp med 40 procent till 2020. Vi har återvunnit skräp och matrester, säger han och pekar på återvinningsstationen bakom oss.
– Det har vi gjort de senaste 15 åren, tillägger han.
John Atherton har även sin kommunikationsdirektör och Claes Göran Jönsson, som driver och äger McDonald's-restaurangerna i Uppsala, med sig. Och när frågan från ”Janne Larsson” dyker upp om ”hur det kan vara så stor skillnad i standard mellan restaurangerna?”, tar Claes Göran Jönsson över;
– Ambitionen är ju att man ska känna att man får mer än vad man förväntar sig. Restaurangen i Fyrislund är tänkt att byggas om för att uppnå samma standard som de övriga i Uppsala, säger Jönsson och lämnar över;
– En Big Mac ska vara samma världen över, tillägger Atherton.
Slutligen undrade ”Anders Bäckström” om köttet är halalslaktat?
– Inget av köttet är halal. Det är ingenting som vi har övervägt, avslutar Atherton.