Tvättlappar för att sköta hygienen. Svarta soppåsar ifall toaletten skulle sluta fungera. Fotogenlampa till när det blir mörkt. Lådan är öppen och på bordet ligger innehållet.
– Detta är ett förslag på vad man bör ha hemma, det är bättre att vara förberedd än efterklok, säger Åke Eriksson, instruktör på Civilförsvarsförbundet.
Men utöver lådans innehåll så menar Åke Eriksson att vatten är avgörande i krissituationer, speciellt på sommarhalvåret.
– Du klarar dig inte utan vatten i längre än tre dygn. Men samtidigt är småsaker som medicin, batterier och värmeljus är också viktigt, säger han.
Uppsalabon Gro Hansen har tagit sig ned till Kommuninformationen för att ta sig en titt på lådan.
– Jag är nog halvt förberedd. Jag har torrvaror och konserver i mitt skafferi som håller ett tag, berättar hon.
Men när det kommer till vatten så är Gro Hansen inte lika förberedd.
– Jag ska absolut lägga undan några dunkar med vatten nu. Vi tror ju inte att saker kan hända, men det kan ju faktiskt det, säger hon.
Men att få ihop en krislåda kan bli en dyr historia, då en krislåda kan kosta upp till 3 500 kronor enligt Åke Eriksson. Den ska bland annat innehålla ett komplett stormkök, torkad pasta, konserver och en ficklampa. Och förutom vatten så är det viktigt att man skaffar sig en vevradio.
– Du måste alltid se till att ha en fungerade radio för att kunna få rätt information i kriser. Man behöver inte ha en radio per man, utan man kan gå ihop för att spara på batterierna. Jag tror att alla människor kommer att samarbeta om det verkligen händer något, säger Åke Eriksson.