Men efter formalian kommer också ett avsnitt Tänk på:
Avslutningsvis heter det att vid upprepad misskötsel av företagets policy kan din anställning komma att omprövas.
- Policyn visas för alla nyanställda och man är tvungen att skriva på för att få börja jobba, säger en som varit anställd på HMS Host.
Hotell- och restaurangfacket på Arlanda känner inte till lydelsen i policyn.
- Står det så är det mycket olyckligt. Det är heller ingenting som jag tror minskar sjukfrånvaron på företaget, säger Patrik Rasmusson, HRF.
- Jag vet att det funnits ett missnöje bland anställda på företaget om hårda arbetsvillkor. Det har vi tagit upp med HMS Host och vi kommer snart att träffa dem igen, säger han.
Anställda på företaget berättar också om ett system med varningar för dem som bryter mot reglerna. Efter tre varningar får man sluta på företaget.
- Så kan det inte gå till. Alla eventuella händelser ska prövas var och en för sig. Arbetsgivaren är också skyldig att kalla till förhandling om man ska vidta åtgärder mot anställda, säger Patrik Rasmusson.
Många yngre
Han säger att det generellt på Arlanda jobbar många yngre som har svårt att ta till vara sina intressen.
- De många anställningsformer som finns gör också att arbetsgivare kan diktera villkoren. En som är provanställd är i princip rättslös på arbetsmarknaden.
Björn Rittervall, sedan tio månader vd för HMS Host i Sverige, förnekar att företaget tillämpar ett system med varningar.
- Det finns inte. Vi försöker att göra allt i överensstämmelse med kollektivavtalet och eftersträvar samverkan med facket.
Den sjuk- och friskskrivningspolicy som UNT tagit del av förnekar han inte att den finns, men säger att den tidigare ledningen för företaget i så fall är ansvarig.
- Vi håller på att organisera om och gå igenom allt som finns. Hittar vi något som inte ska vara där rensar vi bort det, säger Björn Rittervall.
Om att den nuvarande ledningen skulle vara okunnig om policyn och varningssystemet säger en som nyligen var anställd på företaget:
- Vilket skitsnack.
UNT-fakta HMS Host
Det amerikanska restaurangföretaget HMS Host finns bland annat på drygt 100 flygplatser över hela världen. I Europa finns man representerade på både Arlanda och Köpenhamn.
På Arlanda äger företaget sju köpställen på terminal 4 och 5, kaféer och smörgåsbarer men även restauranger.