Ännu ingen gripen efter Stenhagenskjutning

Polisen sökte fortsatt under söndagen efter den eller de gärningsmän som ska ha skottskadat en 20-årig man i Stenhagen under lördagskvällen.

Polis spärrade av och genomförde en teknisk undersökning efter skjutningen i Stenhagen.

Polis spärrade av och genomförde en teknisk undersökning efter skjutningen i Stenhagen.

Foto: Staffan Wolters

Uppsala2019-11-03 13:00

Det var under lördagskvällen som polisen larmades om att en 20-årig man kommit in med skottskador till akutmottagningen på Akademiska sjukhuset. 

Under söndagen bekräftade polisen att mannen blev skjuten i benet och skadades allvarligt. Skadorna ska dock inte ha varit livshotande och den målsägande kunde förhöras av polisen under söndagen. Vad förhören gav vill polisen dock inte gå in på utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Enligt Aftonbladet ska mannen ha varit på en fest. När han lämnade festen för en rökpaus ska han ha blivit skjuten av en maskerad person. De här uppgifterna vill polisen dock inte bekräfta.

Under söndagen fortsatte polisen utredningsarbetet genom att hålla förhör med bland annat vittnen. Man uppgav att det inte gjorts några gripanden i ärendet och det fanns heller inga misstänkta i ärendet. 

Under lördagskvällen fanns polispatruller på plats på Akademiska sjukhuset och hörde de personer som skjutsade mannen till sjukhuset. Men man ska bara ha fått knapphändiga uppgifter om händelseförloppet..

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!