Företaget som ägnat sig åt digitalt återskapande av bland annat skådespelares rörelser, så kallat motion capture, och 3D-animering har hållit till i den före detta Johanniskyrkans lokaler på Kungsgatan. Vad konkursen beror på är ännu oklart.
– Företaget har hamnat i en obeståndssituation men vad det beror på har vi inte hunnit reda ut än eftersom konkursen är så pass ny. Vi har inledningsvis tagit hand om konkursboet och rett ut skulder och tillgångar, säger konkursförvaltaren Ove Sjöblom på Ahlford Advokatbyrå.
Enligt Ove Sjöblom har företaget obetalda skulder på 3–3,5 miljoner kronor, bland annat till Skatteverket och leverantörer. Han håller nu på att sälja maskiner och övriga inventarier som visades i början av veckan.
– Det kom inte särskilt många på visningen, men en del intressenter har hört av sig och beställt anbudsunderlag, säger Ove Sjöblom.
Imagination Studios hade sitt första bokslutsår 2003 men omsättningen började ta fart först 2007. Några större vinster har dock aldrig genererats. 2011 hade företaget sin största omsättning på drygt 21 miljoner kronor men resultatet stannade på blygsamma 175 000 kronor. 2012 halverades omsättningen och resultatet blev en minuspost på 7,6 miljoner kronor. Som mest har företaget haft 13 anställda, vilket var förra året.
Företaget har haft både svenska och internationella kunder. I den före detta kyrksalen har Imagination Studios iscensatt bland annat många fejkade slagsmål där stuntmän hoppat runt och filmats med ett trettiotal kameror. Även soldater har anlitats för att få de rätta rörelserna i krigsspel. De filmade scenerna har sedan blivit animationer till bland annat datorspelsserien Battlefield och skräckspelet Alan Wake. Skådespelare har kommit dit för att få sina sina rörelser animerade och även golfproffset Annika Sörenstam har svingat sin klubba i den gamla kyrkan.
Imagination Studios har även haft samarbetet med högskolan på Gotland med föreläsningar i animering och motion capture på skolan och tagit emot praktikanter i studion.