Ånära året om

Romantiska måltider invid Fyrisån ska inte vara begränsade till varma sommarkvällar. I alla fall om Carolina Lahdo får bestämma. Sedan en vecka tillbaka äger hon den grekiska restaurangen Santorini som hon driver tillsammans med restaurangchefen Karl Bobeck. Deras övertagande har inneburit en uppfräschning av både lokalen och menyn.

Carolina Lahdo äger numera den grekiska krogen Santorini.

Carolina Lahdo äger numera den grekiska krogen Santorini.

Foto: Patrik Lundin

Uppsala2008-01-21 11:28
Carolina Lahdo vill göra den anrika krogen till ett ställe där besökarna får mer än bara god mat. Den sociala faktorn är minst lika viktig. Därför har en helt ny loungebar tillkommit, där gästerna kan ta en cocktail efter jobbet eller i väntan på maten. Precis intill står en nybyggd vedugn.
- Ugnen ger en mysig känsla till stället, samtidigt som vi kan bredda menyn med några italienska rätter, säger Carolina Lahdo.

Santorinis meny har fått en lyxigare prägel, med fler traditionellt grekiska rätter, men även en del svensk mat. Den gamla baren är nu en vinbar med brett sortiment, och personalen ska utbildas i att guida gästerna bland de nya dryckerna och maträtterna. Klassiker som husets Retsina kommer dock att bestå.
Framöver vill Carolina Lahdo göra uteserveringen tillgänglig året om, genom att glasa in en del av den, och luncher ska serveras även på vinterhalvåret. Dessutom öppnas "Fyren" utanför redan i mars, med en tilltänkt skaldjursbar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om