Under några timmar pågick festivalen Gottsunda Mat, då professionella kockar och matkreatörer stod sida vid sida med lokala förmågor.
– Det finns så många nationaliteter här i Gottsunda. Därför kändes det naturligt att skapa en marknad där alla lagar mat från sin del av världen, säger arrangören Jonas Ewemo.
Dagens stora dragplåster var Ala Abasi, uppväxt i Stenhagen i Uppsala och en av finalisterna i tv-programmet "Sveriges mästerkock".
– Det är så fint här i Gottsunda centrum! Jag har inte varit här på länge och det har verkligen utvecklats, säger Ala Abasi, som numera är bosatt i Stockholm.
Dagen till ära har hon uppgraderat sitt recept på falafel, som fick mycket beröm av juryn i "Sveriges mästerkock".
– Jag har jobbat på att hitta den rätta balansen mellan kikärterna, vitlöken och de olika örtkryddorna.
Har du skapat den perfekta falafeln?
– Jag vill inte låta kaxig, men ja, jag tror det.
Under festivalen serverades maträtter från Tanzania i söder till Sverige i norr, från Mexiko i väster till Japan i öster.
På Akberehet Berhanes matta kunde besökarna delta i en traditionell etiopisk kaffeceremoni. Bruket av kaffe har sitt ursprung just i Etiopien, där kaffebusken växer vilt. Enligt legenden var det en herde som märkte att hans getter började hoppa och skutta när de ätit av kaffebönorna, berättar Akberet Berhane.
– Herden provade bönorna själv men de smakade inte gott så han kastade dem i elden. Då spreds en ljuvlig arom, och så föddes idén att rosta kaffebönorna.
I den persiska hörnan stod Maryam Dinar, omgiven av en mängd färgsprakande rätter som alla representerade olika delar av Iran.
– Det är fantastiskt roligt att få visa upp min egen matkultur, hur färgglad den är, säger hon.