Lördagens brand som upptäcktes av personal inne på La Parilla på Vaksalagatan 10 har lett till att restaurangen fått flera arga mail och dömande kommentarer under de senaste dagarna.
– Vi har blivit helt nerskrivna efter branden. Personer anklagar oss för försäkringsbedrägeri och kopplar ihop vår verksamhet med de som tidigare varit där. Vi har gått in i en lokal med dåligt rykte som lagts på oss fastän vi inte har en del av det, säger Rafael Löfstedt, en av ägarna till La Parilla.
UNT rapporterade tidigare om hur branden startade i La Parillas kolgrill och sedan spred sig till fler platser i fastigheten.
LÄS MER:"Storbrand i lokala Uppsala"
Enligt Rafael Löfstedt så är den informationen felaktig då branden utbröt i skorstenen.
– Det var inte grillen som tog eld utan branden kom från skorstenen. Att en anmälan om vårdslöshet har upprättas handlar inte om att vi är skyldiga till brandens start utan sker automatiskt vid sådana här tillfällen, säger Rafael Löfstedt.
Han berättar att personalen i lördags rätt omgående förstod att något var fel med ventilationen från skorstenen och därför kunde agera snabbt när flammorna kom ut från kolgrillen.
– Personalen fick beröm från räddningstjänsten för att ha agerat så snabbt. Vi tog slut på två skumsläckare och lyckades hindra branden från att sprida sig i vår lokal, säger Rafael Löfstedt.
Enligt Rafael Löfstedt spreds branden upp mot taket genom skorstenen. Aspholmen som äger fastigheten har under måndagen gått igenom huset noggrant.
– Själva skorstenen är skadad. Även en del av taket har brunnit och vatten har läckt in, så vi har tvingats att evakuera en hyresgäst. Annars ser det inte ut att vara några övriga skador på fastigheten, säger Björn Johansson, fastighetschef på Aspholmen.
Enligt fastighetschefen så startade branden i La Parillas spishäll som hänger samman med skorstenen. Varför den enbart sju månader gamla skorstenen började brinna är ännu oklart. Polisen arbetar just nu tillsammans med räddningstjänsten för att se hur brandförloppet kan ha gått till.
Rafael Löfstedt är tacksam över att La Parillas lokal inte fått några större skador. Men han är förkrossad över att restaurangdelen nu tvingas hålla stängt.
– Vi har precis investerat 1,5 miljoner kronor i vår uteservering. Men nu har vi ingen grill som vi kan laga mat på. Det är extremt ledsamt, säger Rafael Löfstedt.