– Jag älskar det här jobbet och jag älskar mina kunder, men det är dags för mig att gå vidare, säger Jafar Alinazari.
Från att ha startat caféet från grunden har Jafar Alinazari byggt upp en verksamhet som har blivit en favorit bland Uppsalabor.
– Jag kämpade från början, från noll. Jag satsade på kvalitet, och det har lönat sig i längden, säger han.
En av hans stoltheter är focaccian.
– Min focaccia har samma smak som för 14 år sedan, och jag har utvecklat sortimentet till åtta olika sorter. En kund från New York sa till och med att det var "världens bästa focaccia".
Vilka är dina bästa minnen?
– Många författare brukar komma hit, och en av dem, som brukade komma för sin dagliga kaffe, sa alltid att jag gjorde det bästa kaffet i världen.
Det är många kändisar som kommer också, berättar han. Armand Duplantis till exempel.
Vad händer nu för dig?
– Jag älskar mina barnbarn i Malmö och ser fram emot att spendera mer tid med dem.
Den nya ägaren kommer göra några förändringar, berättar Jafar Alinazari. Men han hoppas att caféets själ bevaras.
– Jag har kämpat i 14 år, det ska inte gå till spillo.
Under lunchtid, när UNT är på plats, börjar kunderna strömma in. Två stamkunder uttrycker hur mycket de kommer att sakna Jafars närvaro på caféet.
– Så fort jag kommer hit vet de att jag ska ha mitt favoritkaffe. Det värdesätter jag väldigt mycket, säger stamkunden Maria Wold Troell.