Ägarbyten hos Uppsalarestauranger

Två välkända restauranger i city har nya ägare. Och båda vill sätta sin prägel på lokalerna.- Det vore mysig att kunna sitta ute och äta intill Fyrisån även på vintern, säger Carolina Lahdo på Santorini.- De anrika lokalerna ska få en rejäl ansiktslyftning, säger Mats Ekizean på Domtrappkällaren.

Foto:

Uppsala2007-12-13 08:04
Ingen av dem vill avslöja för mycket inför premiären. Ingen av dem vet heller exakt när lokalerna och matsedeln är färdiga att möta matgästerna. Men båda hoppas att dörrarna kan öppnas någon gång i början av januari.
- Jag hoppas kunna öppna innan årsskiftet, säger Mats Ekizean som är en välkänd matprofil i Uppsala.
Mats Ekizean har bland annat ansvarat för maten på Il Forno, café Samovar och bageri Samovar och har arbetat i restaurangvärlden i närmare 30 år. Och när Domtrappkällaren blev möjlig att köpa fanns det ingen anledning att tveka.
- Restaurangen har otroliga lokaler som jag ska försöka göra lite mer lätttillgängliga. Vad gäller maten ska allt tillagas från grunden med inriktning på svenskt vilt och husmanskost, fransk och italiensk matlagning.
- Personalen ska vara kvar, liksom lunchserveringen och så vill jag satsa på kvalitétsviner, säger Mats Ekizean.

Carolina Lahdo har jobbat på alla platser innanför krogdörren. När Santorini blev till salu kombinerades två stora intressen, Grekland och matlagning.
- Jag har jobbat som servitris, på bageri, i köket, bartender, rubbet. När den här chansen kom ville jag ta steget fullt ut och driva en egen restaurang. Grekland har varit mitt andraland i mer än tio år, så det här känns jätteroligt.
- Jag vill att maten ska få en viss förfining och trendkänsla och att menyerna kan få följa årstiderna. Desserterna vill jag lägga ner mycket jobb på eftersom det är en personlig favorit, säger Carolina Lahdo.
I stort föll inredningen på Santorini Carolina Lahdo i smaken, men hon när en oprövad dröm om middagar intill Fyrisån med snökristaller i trädkronorna.
- Jag vill inte avslöja hur, men det vore väl mysigt att kunna sitta ute, precis intill vattenfallet och äta på vintern?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!