40 nya jobb på Swedish Meats

Swedish Meats utökar sin köttförädling i Uppsala och investerar 30 miljoner kronor i nya produktionslinjer. Produktionsökningen innebär 40 nya jobb till hösten.

Uppsala2004-08-17 00:00
Det är avdelningen för kött­förädling vid Swedish Meats i Uppsala som ska utöka verksamheten. Det betyder ökad produktion av konsument­paketerat kött, exempelvis köttfärs samt skivat, tärnat och strimlat kött.
Under 1997 startades i mindre skala en verksamhet med centralpaketerat kött i Uppsala. Inledningsvis rörde det sig om ett par ton i veckan för att i dagsläget uppgå till cirka 40 ton i veckan.
Genom ett avtal med Axfoods kommer Swedish Meats nu att utöka produktionen till omkring 150 ton i veckan. Produktionen kommer att ske vid anläggningarna i Uppsala och Malmö. Merparten av produktionen förläggs till Uppsala.
Swedish Meats i Uppsala ska förse butiker i Mellan-Sverige och Norrland med färdigpaketerat kött. Anläggningen i Malmö förser södra Sverige med de färdigpackade varorna.
— Tidigare har man paketerat kött till konsumenterna ute i butikerna. Eftersom det är flera som arbetar med paketering finns alltid en risk att det inte blir lika bra överallt. Minskad hantering i butikerna ger konsumenterna en säk­rare produkt. Centralpaketering innebär att man säkerställer hållbarheten på produkten, säger Kenny Thor, platschef vid Swedish Meats i Uppsala.

Stärker varumärket
Ytterligare en poäng är att företaget i högre utsträckning kan föra ut sitt eget varumärke, Scan Foods på marknaden. Scan Foods AB är ett helägt dotterbolag till Swedish Meats.
Sedan tidigare finns landets största anläggning för bearbetat kött i Uppsala efter att Swedish Meats vid halvårsskiftet 2003 centraliserade hanteringen av kött för storhushåll till Uppsala.


Fotnot: Axfoodskoncernen omfattar bland annat Hemköp, Tempo, Willys och Spar-butikerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!