Ännu en rattstöld i Uppsala

Ännu en BMW-ägare upptäckte att han blivit bestulen på ratten och navigationssystemet. Den här gången skedde stölden i Sunnersta.

Den här synen mötte bilägaren. BMW:n fanns kvar men inte ratten och navigationssystemet.

Den här synen mötte bilägaren. BMW:n fanns kvar men inte ratten och navigationssystemet.

Foto: Privat

Uppsala2019-10-25 16:12

– Det kom inte direkt som en chock precis. Jag insåg direkt att jag blivit drabbad av någon av stöldligorna som specialiserat sig på BMW, säger bilägaren som vill vara anonym. 

Han konstaterar att stölden måste ha skett mellan klockan 23 på tisdagen och åtta på onsdagsmorgonen. När han kom ut till sin bil på onsdagsförmiddagen var både ratten och navigationssystemet borta. I lördags skedde en liknande stöld i Enköping  och veckan innan i Nåntuna och Fålhagen. I början av oktober var det tre bilar i Lindbacken som drabbades. 

– Man kan ju inte sitta och vakta sin bil dygnet runt. Den stod på infarten men nu får det väl bli garaget, säger bilägaren i Sunnersta. 

Liknande rattstölder har nyligen skett på andra ställen i landet, exempelvis i Norrköping, Leksand, Köping, Hallstahammar, Västerås och Sala. Tillvägagångssättet är oftast detsamma, tjuvarna krossar en ruta och skruvar snabbt bort delarna. 

Också 2016 och 2017 skedde liknande stöldraider i Uppsala. Det är organiserade ligor som säljer bildelarna utomlands, konstaterade polisen. Att ratten innehåller en airbag gör den attraktiv på andrahandsmarknaden. En ratt kan ge upp till 30 000 kronor.

Karta: Sunnersta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!