För två veckor sedan häktades en man i 25-årsåldern från Uppsalatrakten, misstänkt för mordet. På onsdagsmorgonen grep polisen ytterligare en man i samma ålder, sedan utredningen gått vidare. Åklagaren begärde på torsdagen mannen häktad på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

Inga närmare uppgifter finns ännu om innehållet i misstankarna och det är inte känt hur mannen ställer sig till anklagelserna. UNT har sökt mannens försvarare.

LÄS MER: Häktad för mord på mannen i badsjön

Den man som nu begärs häktad är Uppsalabo och har tidigare dömts för ett mindre allvarligt brott, tillsammans med den man som i somras hittades mördad i Lafssjön. Även den man som redan sitter häktad för mordmisstanken dömdes vid samma tillfälle.

Det var en kväll i mitten av maj som en privatperson hittade den döda kroppen intill badplatsen i Lafssjön, nära Vattholma. Polisen fattade snabbt misstankar om att mannen bragts om livet och en mordutredning inleddes. Kroppen bedömdes ha legat i vattnet en längre tid.

LÄS MER: Mordutredare ha inte fått ut något alls

Brottsoffret identifierades som en 25-åring som tidigare bott i Uppsala. Han hade anmälts försvunnen hösten 2017 från sin bostad i Stockholmstrakten. Polisen vädjade bland annat om uppgifter från vittnen angående personer eller fordon som setts i omgivningarna runt sjön.

Under hösten skedde ett genombrott i utredningen och för tre veckor sedan greps två personer, misstänkta för inblandning. En av dem släpptes senare, medan den andre häktades. Han förnekade vid häktningsförhandlingen all inblandning i mordet. Polisen misstänker att mordet skedde den 8 oktober förra året i Uppsala län.

LÄS MER: Döde mannen i sjön – detta har hänt