Annika och Julio fick varandra på drop in-vigsel

När Domkyrkan anordnade drop in-vigslar dagen innan midsommar var intresset stort. Ett av paren som sa ja till varandra var Annika och Julio Bravo.

20 juni 2019 21:22

Uppsala domkyrka har sin vanliga strida ström av besökare. Men just den här dagen var en del av kyrkan avstängd. Anledningen är drop in-vigslar, och när vi gör ett besök är det Annika och Julio Bravo som står framför prästen Jonas Lindberg för att vigas.

Efteråt är båda märkbart rörda över faktumet att de nu äntligen är gifta. De har nämligen länge funderat i de banorna. När de för ett par veckor sedan fick syn på en annons där det stod att Domkyrkan skulle erbjuda drop in-vigslar slog de till.

– Vi har varit gifta tidigare och gått isär. Nu har vi hittat tillbaka till varandra och ville gifta oss på nytt, säger Annika Bravo och fortsätter:

– Nu känner vi oss hela igen. Och det var väldigt pampigt att få gifta sig i Domkyrkan.

Att de valde drop in-vigsel i stället för ett traditionellt bröllop beror bland annat på att det var enkelt.

– Vi har sex barn så ett bröllop kräver en stor procedur. Eftersom de flesta av våra barn var hemma nu kändes det som ett bra tillfälle, säger Julio Bravo.

Jonas Lindberg, präst i Domkyrkan, berättar att en av utmaningarna med drop in-vigslar är att man kan behöva improvisera eftersom man inte har haft så mycket kontakt med brudparet innan.

– Vid en vanlig vigsel har brudparet ofta tänkt jättemycket på hur de vill ha det. Vid drop in-vigslar blir det i stället ett stort fokus på det centrala, själva giftermålet. Inget sätt att viga sig är bättre än något annat, men det här blir väldigt genuint.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Caroline Axelsson