Alliansen kommer till Uppsala

På tisdagen kommer samtliga av Alliansens partiledare att göra ett studiebesök på Engelska skolan vid Ultuna. På schemat står frågor om skola och integration.

16 januari 2017 13:03

Alliansens partiledare får sätta sig i skolbänken igen under tisdagens besök i Uppsala, när de ska vara med på en lektion på Engelska skolan.

– Man kommer göra ett besök där man träffar lärare, elever och skolledningen. De kommer bland annat gå en rundvandring och besöka ett klassrum med lektion, säger Charlie Forsberg som är pressekreterare hos Anna Kinberg Batra.

Under besöket kommer även elever chansen att ställa frågor direkt till partiledarna.

– Partiledarna gör ofta sådana här besök ute i olika verksamheter och inte minst i skolor i samband med det nya Skolinitiativet. Man vill lyssna på lärare och elever och se vilka behov som finns i skolan, men också berätta om Alliansens vilja och vision.

Varför ska man just besöka den här skolan?

– Den här skolan ligger i ett område som fångar upp elever med olika bakgrunder, och skolan fyller en viktig funktion i integrationen. Vägen till samhället går oftast genom skolan för barn som kommer hit, säger Charlie Forsberg.

UNT kommer att vara på plats under besöket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amanda Möller Berg