Det var strax efter klockan tre på natten till onsdagen som Uppsalabon Håkan Tribell och hans familj vaknade av att en 19 meter hög gran föll och nuddade fritidshuset på Rådmansö i Norrtälje kommun.

– Det var ett otroligt brak och sedan fortsatte både träd och grenar att falla. Men vi hade tur i oturen att det bara var ett träd som rörde vårt hus medan flera andra missade både huset och bilen. Det är bara materiella ting men det är absolut läskigt när man tänker på vad som skulle kunna hända, berättar han.

Dagen efter stod familjen och området utan både vatten och el. Att åka tillbaka till Uppsala var inte att tänka på då alla vägar var blockerade. Men i området började man ta hand om röjningen själva så att vägarna skulle bli framkomliga.

Artikelbild

| Mitt i stormen Alfridas kaos visade sig många goda krafter. Många boende på Rådmansö, Norrtälje kommun, gick ut för att röja undan träd som låg över vägarna. Samt kolla till grannarnas hus så att allt stod rätt till.

– Alla sitter i samma sits och vi hjälps åt med att röja upp vägarna och ta hand om de mest nödvändiga. De som bor permanent här åkte runt till de intilliggande tomma husen för att se att allt stod rätt till, berättar Håkan Tribell.

I slutet av veckan stod fortfarande delar av Rådmansö utan ström och vatten och Håkan Tribell vet fortfarande inte riktigt hur han ska ta hand om den fallna granen.

– Alla vi i området har fallna träd som måste tas hand om. I sådana här situationer visar det sig att det finns jättemånga goda krafter så tillsammans ska vi nog hjälpas åt att ta hand om det här, säger han.