UNT försenad på grund av teknikfel

Under natten till onsdagen drabbades tidningsproduktionen av tekniska fel i tryckeriet. Det har lett till förseningar av utdelningen av UNT i vissa områden.

Uppsala län 28 oktober 2020 06:56

Större delen av UNT:s upplaga kommer som vanligt i brevlådan till abonnenterna men kunder främst utanför Uppsala drabbas av de tekniska problemen.

– Det är förstås väldigt olyckligt och vi beklagar verkligen att teknikproblemen går ut över vår trogna kunder, säger Roger Berglund, redaktionschef på UNT.

Främst berör detta landsbygdsområden utanför Uppsala. Men strax efter kl 07.00 var 97 procent av upplagan utdelad enligt distributionen. 

– Vi är väl medvetna om att man som prenumerant förväntar sig att få sin tidning till frukost och det får man också de allra flesta dagarna under året, precis som det ska vara, säger Roger Berglund.

Distributionsbolaget Svensk Hemleverans räknar med att större delen av utdelningen ska klaras under morgonen om än senare än vanligt. Ett mindre antal av prenumeranterna, främst i Roslagen runt Norrtälje, kommer dock inte att kunna få sin tidning under onsdagen. Istället kommer onsdagstidningen en dag senare.

Prenumeranter som inte fått tidningen kan i väntan på leverans läsa den digitalt, som e-tidning, på etidning.unt.se. Den som vill reklamera utdelningen skickar en e-post till utebliventidningen@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa