Runt tjejernas halsar hänger varsin kikare och de står redo med både penna och block.
– Det är som en annan version av Pokémon Go, skrattar Anastasia Viklund.
En gulärla dyker ner i gräset framför oss och blocken är snabbt framme.
– Hur många är vi uppe i nu? frågar Frida.
– Tolv stycken får jag det till, svarar Anastasia.
Anastasia och Frida har fågelskådat sedan några år tillbaka. De träffades på universitetet, där de båda studerade för att bli biologer.
– Vi bestämde oss för att göra examensarbetet ihop och fick för oss att åka till Stora Karlsö utanför Gotland och studera arbetet med att märka sillgrisslor. Efter det var vi lite fast i det här med fåglar, man vill bara lära sig fler fågelläten och få chansen att se fler, säger Anastasia.
Tillsammans gick de en kvällskurs i fågelskådning och numera försöker de vara ute så mycket som möjligt. Att de är två unga tjejer som fågelskådar är inte helt vanligt.
– Generellt sett är det många äldre som fågelskådar och kanske mestadels män. Men vi vill verkligen inspirera fler unga att börja fågelskåda. Det är en otroligt fin gemenskap bland fågelskådarna, man tipsar varandra, säger Frida.
– Det som är extra roligt är att man aldrig blir fulllärd. Det finns alltid någon fågel man inte lyckats få syn på eller ett fågelläte som man inte känner igen. Man behåller alltid nyfikenheten och sedan ångrar man aldrig en tur i naturen, det är härligt att vara ute, säger Anastasia.
Nedanför ett högt lövträd har ett gäng människor med kikare samlats. Blickarna är riktade uppåt och ett svagt mummel hörs från klungan.
– Det sitter en kattuggla med tre ungar där uppe, berättar Frida.
Det dröjer en stund innan ögonen vänjer sig vid det skarpa motljuset, men mycket riktigt sitter där en uggla med några små fjäderbollar omkring sig.
– Det var målet i dag, att se kattugglans ungar. De är så söta, säger Frida.
För den ovana är det inte lätt att skilja på läte och utseende. Eller ens upptäcka fåglarna uppe i träden.
– Man får lära sig allt eftersom. Ett bra tips är att börja skåda efter fåglar från sin balkong och lära sig de vanligaste arterna. Det finns massvis med grupper på Facebook och föreningar där man kan få tips. Ett annat tips är att köpa en fågelbok eller ladda hem en app på mobilen, som man kan ha med sig ut. Då kan man söka sig fram och tillslut lär man sig.