Den första augusti ska en polisanställd ha tagit sin kollega åt sidan för att prata. Han ska först ha lagt sin arm om hennes axlar, och sedan fört armen ner på hennes höft.
Kvinnan ska ha upplevt det som opassande och vred sig ur. Efteråt ska hon ha berättat om händelsen för sin närmaste chef eftersom hon kände sig sexuellt ofredad, enligt anmälan.
I slutet av augusti lades förundersökningen ner då det anmälda agerandet inte är "så hänsynslöst att det är straffbart som ofredande", enligt chefsåklagare Åsa Ideström.
Så var går gränsen för sexuellt ofredande?
– Generellt brukar man säga att om någon medvetet berör kön, bröst eller rumpa är det sexuellt ofredande. Det kan finnas andra situationer av sexuellt ofredande också, till exempel långvarig beröring av låret, säger Åsa Ideström.
Hon berättar att gränserna för sexuellt ofredande och ofredande är något flytande.
Vems uppfattning av en händelse är avgörande?
– Man tar såklart in mycket hur målsägande upplevt händelsen, men man måste objektivt kunna tycka att handlingen är kränkande.
Enligt lagen ska den som fysiskt antastar eller utsätter någon för störande kontakter eller annat hänsynslöst agerande, om handlingen är tänkt att kränka den andre på ett kännbart sätt, dömas för ofredande. Straffet är böter eller fängelse i max ett år.
Åklagaren bedömde i detta fall att det inte rörde sig om ofredande, sexuellt eller ej.
Beslutet har inte överklagats.