Operationer ställs in även på måndag

Den pågående akuta materialkrisen leder till att operationer även ställs in på måndag. Det meddelar Region Uppsala på fredagen.

Uppsala län2019-10-11 11:58

Stoppet för planerad vård gäller fram till tisdag morgon - med undantag för medicinskt angelägna operationer.

– Vi har fortfarande ett osäkert läge. Vi får nu leveranser av sjukvårdsmaterial, men inte i tillräcklig mängd för att vi ska kunna garantera tillgången för normal verksamhet. Vi måste vara säkra på att ha utrustning för akutsjukvård och för de patienter som vårdas på vårdavdelningar. Vi beklagar att patienter får sina operationer uppskjutna, men vi måste sätta patientsäkerheten främst, säger Göran Günther, chefsläkare vid Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

–  Vi fortsätter arbetet med att få försörjningen av sjukvårdsmaterial att fungera som vanligt igen. Vi har i nuläget ingen prognos för när problemen ska vara helt lösta.

Akutsjukvården vid Akademiska sjukhuset berörs alltså inte av stoppet. Vården av inneliggande patienter och vård vid öppenvårdsmottagningar som inte rör medicinska ingrepp fungerar också som vanligt. Vården vid Lasarettet i Enköping  bedrivs också på normalt sätt, enligt pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!