Nu kan du lyssna på UNT:s nyheter

Nu finns ett nytt sätt för dig att ta del av UNT:s nyheter. På måndagen lanseras en ny tjänst på vår sajt och i appen, där du varje timme kan få våra mest populära nyheter upplästa av en AI-röst.

Nu kommer en ny funktion på unt.se och i appen: Du kan få våra toppnyheter upplästa för dig. Funktionen, som heter just Toppnyheter, hittar du i menyn nederst på unt.se och i vår app.

Nu kommer en ny funktion på unt.se och i appen: Du kan få våra toppnyheter upplästa för dig. Funktionen, som heter just Toppnyheter, hittar du i menyn nederst på unt.se och i vår app.

Foto: Adam Wrafter

Uppsala län2024-09-30 18:00

Hädanefter kommer du att kunna få våra nyheter sammanfattade och upplästa för dig i UNT-appen eller på vår sajt.

Nu sjösätts nämligen den nya satsningen "Toppnyheter" – som UNT-läsarna är först ut med att få testa. Varje timme mellan klockan 7 och 23 kommer en ny sändning att gå ut. På några korta minuter presenteras de nyheter som just då är mest lästa på unt.se.

– Vi som tidning har gått från enbart text och bild till att göra mer video, och nu ljud, för att kunna fånga in alla. Undersökningar visar att framför allt kvinnor och unga upp till 30 föredrar att lyssna på sina nyheter. Och så hoppas vi att många som inte är prenumeranter i dag upptäcker vår journalistik, eftersom den här tjänsten ligger utanför vår betalvägg, säger Johanna Odlander, UNT:s vd och ansvariga utgivare. 

undefined
Johanna Odlander är vd och ansvarig utgivare för UNT.

Det är inga reportrar som ska lägga tid på detta – i stället är det AI som både sammanfattar artiklarna på sajten och står för uppläsningen. Däremot kommer tidningens medarbetare att kontrollera sändningarna innan de läggs ut.

– Jag tycker att det känns jätteroligt och spännande. Hittills har allt på vår sajt varit för prenumeranter, men nu vågar vi lätta lite på det i hopp om att nå en ny publik. Utmaningen blir att få folk att hitta tjänsten, säger Johanna Odlander.

Och så här går det till: Om du läser unt.se i mobilen eller använder appen kommer "Toppnyheter" att ha en egen flik längst ner i bottenmenyn. På datorn kommer fliken att synas högst upp. 

Det går bra att lyssna på sändningen och samtidigt läsa vidare inne på sajten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!